Asociace amatérských sportů ČR

Sportovní den s Talentem zakončil v Příbrami svou pouť po republice

Poslední květnovou středu se v Příbrami na ZŠ pod Svatou Horou uskutečnil poslední díl celorepublikovou roadshow, v rámci které se na osmi různých místech České republiky konal speciální sportovní den s výstižným názvem Sportovní den s Talentem. Necelých sedm desítek žáků základních …

SDsT_Pribram (4)Poslední květnovou středu se v Příbrami na ZŠ pod Svatou Horou uskutečnil poslední díl celorepublikovou roadshow, v rámci které se na osmi různých místech České republiky konal speciální sportovní den s výstižným názvem Sportovní den s Talentem. Necelých sedm desítek žáků základních škol z Příbrami i dalekého okolí se sjelo do tohoto hornického města, aby ukázalo svůj talent v akci a s chutí si zasportovalo.

Nepřízeň počasí a zdravotní patálie. Tyto dva faktory ovlivnily Sportovní den s Talentem v Příbrami. První jmenovaný zapříčinil, že se akce nemohla uskutečnit ve zmodernizovaném víceúčelovém sportovním areálu pod Svatou Horou – dominantou města. Z důvodu nemoci pak na akci nemohla dorazit zhruba desítka původně registrovaných závodníků a také Ondřej Bank. Úspěšný reprezentant České republiky v alpském lyžovaní měl být čestným hostem akce a vzorem pro mladé sportovce. Bohužel zdravotní stav oblíbeného českého lyžaře byl proti. „Ondra se moc omlouvá, zájemcům o podpis rád zašle dodatečně poštou podepsanou kartičku,“ vyřizovala vzkaz moderátorka akce. Na samotný průběh Sportovního dne s Talentem však tyto nemilé zprávy příliš vliv neměly, závodilo se a naplno sportovalo, jak se říká, “ostošest“.

S uspořádáním akce nakonec pomohla ZŠ pod Svatou Horou, která poskytla své dvě tělocvičny a veškeré zázemí. Nutno říct, že zázemí školy je na vysoké úrovni. „Jsme sportovní škola, která se zaměřuje především na volejbal. Rádi tak vždy přispějeme k tomu, aby se děti hýbaly,“ zmiňoval Roman Behún, ředitel ZŠ pod Svatou Horou.

Oficiální zahájení obstaral společně s ředitelem školy také Juraj Molnár, radní města Příbrami. „Pohyb je pro děti velmi potřebný a přínosný, proto také město akci podporuje,“ odůvodňoval zájem městské radnice. Poté již popřál všem hodně štěstí a napínavé sportovní boje mohli začít.

Běh pozadu, kotoul, hod na koš, běh přes lavičku, florbalový slalom, žabáci a do toho také kliky a dřepy s výskokem. To vše čekalo na přítomné sportovce.  A kdo zrovna nezávodil nebo nefandil, mohl vyzkoušet v doprovodném programu základy první pomoci či jízdu zručnosti na kole a koloběžce. „Bylo to celkem náročné, protože nervy byly velké,“ vyprávěla své postřehy Lenka Faltusová, jedna ze čtyř šťastných vítězů hlavního závodu.

 

Výsledky jednotlivých kategorií:SDsT_Pribram

Kategorie Mladý talent – dívky: Tatiana Rabiková (ZŠ Jiráskovy sady, Příbram)

Kategorie Mladý talent – chlapci: Jakub Ureš (ZŠ pod Svatou Horou, Příbram)

Kategorie Velký talent – dívky: Lenka Faltusová (ZŠ Malonty)

Kategorie Velký talent – chlapci: František Fiřt (ZŠ pod Svatou Horou, Příbram)

 

Sportovní den s Talentem je novinkou, kterou Asociace amatérských sportů České republiky připravila v rámci čtvrtého ročníku soutěže Talent roku. Jedná se o podpůrnou akci, na kterou byli pozváni přihlášení do soutěže Talent roku 2014 a také žáci z okolních škol s cílem podpořit jejich chuť sportovat a motivovat je k pohybovým aktivitám.

Soutěž Talent roku 2014 se nyní nachází ve fázi, kdy je uzavřen sběr přihlášek. Odhaleno už bylo kompletní složení poroty. Tradiční předsedkyni Šárku Strachovou doplňují další zajímavá jména, jako například hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek.

Akce se konala za finanční podpory  Středočeského kraje a také města Příbram. Partnery celé soutěže i sportovního dne jsou Česká pošta, Lesy ČR, HERVIS Sports, nimm2, Rengl, Asociace krajů České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a mediálním partnerem je Regionální deník. Velké poděkování zaslouží rovněž příbramská ZŠ pod Svatou Horou.

Soutěž Talent roku 2014 je součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje.

 

Videa ze Sportovního dne s Talentem zde:

http://youtu.be/BhCXfCIqCf8

http://youtu.be/WLqb8tEDaQc

 

Galerie

SDsT_Pribram SDsT_Pribram (2) SDsT_Pribram (3) SDsT_Pribram (4) SDsT_Pribram (5) SDsT_Pribram (6) SDsT_Pribram (7) SDsT_Pribram (8)

Ke stažení

     

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >