Asociace amatérských sportů ČR

Aprílové počasí si pohrálo se sportovním dnem v Jihlavě

Čtvrté pokračování Sportovního dne s Talentem se vítězů nedočkalo. V celé své kráse se projevila nevyzpytatelnost aprílového počasí, které v konečném důsledku vystavilo jihlavskému Sportovnímu dnu s Talentem stopku. Počasí tak tentokrát nepřálo. Po Olomouci, Ostravě a Hradci Králové přišla tentokrát řada na Jihlavu. …

Čtvrté pokračování Sportovního dne s Talentem se vítězů nedočkalo. V celé své kráse se projevila nevyzpytatelnost aprílového počasí, které v konečném důsledku vystavilo jihlavskému Sportovnímu dnu s Talentem stopku. Počasí tak tentokrát nepřálo.

Po Olomouci, Ostravě a Hradci Králové přišla tentokrát řada na Jihlavu. Ve čtvrtek 24. 4. se v centru Kraje Vysočina sešli za příjemného počasí mladí sportovci s chutí pořádně si zasportovat. Hostitelem se stala Základní škola T. G. Masaryka, na jejímž prostorném venkovním hřišti vítal všechny přítomné zástupce ředitele Aleš Jelínek.

Na připravenou opičí dráhu se vrhli první soutěžící. Kotrmelec, hod na koš, běh přes lavičku, florbalový slalom… Natěšení soutěžící jeden po druhém ukazovali v akci svůj sportovní talent. Po úvodní půlhodině urputného zápolení převzalo otěže počasí. Prosluněná obloha se během chvilky proměnila v nebezpečně vyhlížející mraky. Za okamžik došlo k nejhoršímu. Prudký déšť obrátil pozornost z aktuálního dění na trati a zapříčinil rychlý úprk pod střechu. Nepřízeň počasí nebrala konce, a tak byl Sportovní den s Talentem předčasně ukončen. Odměnou a alespoň částečnou satisfakcí budou soutěžícím drobné dárky, které všem zúčastněným dodatečně Asociace amatérských sportů České republiky zašle.

Sportovní den s Talentem si tak na další vítěze bude muset počkat do Pardubic, kde se akce uskuteční ve středu 30.4. Poté ještě zavítá do Karlových Varů, Brna a Příbrami. Sportovní den s Talentem je novinkou, kterou Asociace amatérských sportů České republiky připravila v rámci čtvrtého ročníku soutěže Talent roku. Jedná se o podpůrnou akci, na kterou jsou zváni všichni přihlášení do soutěže Talent roku a také žáci z okolních škol s cílem podpořit jejich chuť sportovat a motivovat je k pohybovým aktivitám.

Soutěž Talent roku 2014 se nyní nachází ve fázi, kdy je uzavřen sběr přihlášek. V nejbližších dnech bude představeno kompletní složení poroty, v jejímž čele bude již tradičně Šárka Strachová.

Partnery celé soutěže i sportovního dne jsou Česká pošta, Lesy ČR, HERVIS Sports, nimm2, Rengl, Asociace krajů České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a mediálním partnerem je Regionální deník. Velké poděkování zaslouží rovněž jihlavská ZŠ T. G. Masaryka.

Soutěž Talent roku 2014 je součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje.

Galerie

Ke stažení

     

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >