Asociace amatérských sportů ČR

HEJTMANŮV POHÁR

Hejtmanův pohár je celostátní školní soutěž pro základní školy a tomu odpovídající třídy víceletých gymnázií. Školy a jejich žáci proti sobě zápolí v překonávání unifikované soutěžní dráhy. Soutěží se ve 14 krajích, o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana.

Díky speciální webové aplikaci, která obstarává veškerou komunikaci zapojené školy a pořadatele, se školy mohou zapojit v místě, času a způsobem, který jim maximálně vyhovuje. Školy tak nemusejí nikam jezdit a navíc se mohou zapojit všichni žáci. Hejtmanův pohár nabízí především osvěžující náplň pro hodiny tělesné výchovy.

Soutěžní systém je postavený na principu získávání bodů za jednotlivé soutěžní aktivity. Největší šanci tak má škola, která je nejaktivnější, nikoliv škola s nejrychlejšími žáky.

Nejúspěšnější škola v každém kraji získává finanční odměnu 10.000 korun a originální trofej. Školy na druhém a třetím místě v každém kraji obdrží poukazy na nákup sportovního vybavení v hodnotě 4.000 korun, resp. 1.000 korun. Odměny jsou předávány na půdě krajských úřadů z rukou hejtmanů či jejich zástupců, případně na samotné škole. Reporty z předání všech ročníků jsou v tiskových zprávách.

Kompletní shrnutí dosavadních čtyř ročníků soutěže nabízí elektronická publikace.

Cílem soutěže je motivovat žáky základních škol a víceletých gymnázií k aktivnímu a zdravému životnímu stylu a podpořit jejich pozitivní vztah ke sportování.

Více informací k dispozici na webu soutěže a Faceboobku.

Facebook Instagram Youtube

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >