Asociace amatérských sportů ČR

Hejtmanův pohár 2017 vyhrála v Jihomoravském kraji Základní škola Vyškov, Purkyňova 39

V krásných prostorách zasedacího sálu zastupitelstva na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně se v pondělí 20. listopadu 2017 dočkali ocenění žáci tří základních škol, které si v kraji nejlépe vedly v letošním ročníku soutěže Hejtmanův pohár. Nejúspěšnější byly děti ze Základní školy Vyškov, Purkyňova …

V krásných prostorách zasedacího sálu zastupitelstva na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně se v pondělí 20. listopadu 2017 dočkali ocenění žáci tří základních škol, které si v kraji nejlépe vedly v letošním ročníku soutěže Hejtmanův pohár. Nejúspěšnější byly děti ze Základní školy Vyškov, Purkyňova 39. Ty převzaly pohár pro vítěze z rukou radní Jihomoravského kraje Jany Pejchalové, která má v gesci oblast školství a sportu. Hejtmanův pohár pořádá už třetím rokem pro žáky a žákyně základních škol Asociace amatérských sportů ČR. Cílem projektu je podpořit u dětí zájem o sport a zdravý životní styl. Děti ze základních škol ve všech 14 krajích soutěží ve zdolávání předem určené „opičí dráhy“, která prověřuje jejich sportovní všestrannost. K celé soutěži je zároveň vytvořena speciální online aplikace, přes kterou se školy mohou do Hejtmanova poháru přihlásit, dozvědět se veškerá pravidla nebo zapisovat časy svých žáků.

Radní Jana Pejchalová vyzdvihla ve svém úvodním projevu právě fakt, že se Hejtmanův pohár snaží vzbudit v dětech zájem o aktivní sportování. Sport dle slov paní radní vede děti k disciplíně a smyslu pro povinnost. Učí ale také prohrám, což pomáhá lépe zvládat neúspěchy, které život vždy přináší. A v neposlední řadě se díky Hejtmanovu poháru děti učí týmové práci, která, jak zdůraznila radní Jana Pejchalová, je dnes velmi důležitá.

Dětem za účast ve třetím ročníku soutěže Hejtmanův pohár poděkoval také výkonný předseda Asociace amatérských sportů ČR Milan Kočí. Ten připomněl, že soutěž se koná už od roku 2015, tří dosavadních ročníků se zúčastnilo celkem 570 škol a bezmála 160 tisíc dětí. „Účast v Jihomoravském kraji byla i letos tradičně silná. Do soutěže se zapojilo 21 škol a 5162 žáků. Jedná se o druhý nejvyšší počet zapojených škol i žáků ze všech 14 krajů v České republice.“

Jak tedy dopadl třetí ročník Hejtmanova poháru v Jihomoravském kraji? Nejvíce bodů, konkrétně 4210, získala Základní škola Vyškov, Purkyňova 39. Žáci a žákyně této školy se tedy stali krajskými vítězi Hejtmanova poháru 2017. Jejich bodový zisk jim navíc zajistil také druhé místo v celorepublikovém pořadí! Na druhém místě se v Jihomoravském kraji umístila Základní škola Vysočany, okres Blansko. Ta získala celkem 4030 bodů. A konečně bronzovou příčku obsadila Základní škola Brno, Novoměstská 21 (2617 bodů).

Pro děti byla na závěr připravena přednáška o historii i současnosti Krajského úřadu Jihomoravského kraje, nechybělo malé občerstvení a dárky jak od Jihomoravského kraje, tak dalších partnerů projektu v čele s firmami Hervis, nimm2 a Toyota.

_05A2668

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_05A2633

 

_05A2645

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_05A2649

_05A2652_05A2662

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >