Asociace amatérských sportů ČR

POSLEDNÍ LETNÍ DEN ZAHŘÁL HEJTMANŮV POHÁR V OSTRAVĚ

Na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje byly předány ceny školám za úspěch ve druhém ročníku soutěže.

Ve středu 21.9., poslední letní den, zažil Krajský úřad Moravskoslezského kraje šokující událost! Zastupitelských křesel se mlčky zmocnily zcela nečekané tváře! Nešlo však o žádný převrat, pouze o zpestření pro delegace tří škol, jejichž hlavním účelem návštěvy krajského úřadu bylo předání cen druhého ročníku soutěže Hejtmanův pohár. 

 

„Celá škola je nadšená! Vyhráli jsme pohár, na který jsme se všichni těšili,“ popisovala jedna z přítomných žákyň. „A k tomu vlastně ještě 10.000 korun,“ dodala jen tak mimochodem z pozice náměstkyně pro oblast investic.

„Dostali jsme pohár za to, že jsme sportovali a pak o tom zpívali i psali slohovku,“ přidávala své poznatky spolužačka, která hrdě zabrala místo nejcennější – křeslo hejtmana kraje.

Takové byly dojmy z vítězství v soutěži Hejtmanův pohár těch žáků, kteří se dostavili na krajský úřad v Ostravě. Dostali přitom jedinečnou možnost – prohlédnout si zastupitelský sál a posadit se do křesel, ve kterých se rozhoduje o budoucnosti kraje.

Ještě před tímto nevšedním zážitkem však došlo k předání, na které se školy těšily celé prázdniny. K předání cen za úspěch ve druhém ročníku soutěže Hejtmanův pohár, který probíhal ve druhém pololetí školního roku 2015/2016.

V Moravskoslezském kraji byl boj o pohár vůbec nejtěsnější z celé republiky. Vítězně z něj nakonec vzešla ZŠ Bruntál, Školní 2, která se tak raduje z cenné trofeje a finanční odměny 10.000 korun. Poukázky v hodnotě 4.000 korun na nákup sportovního vybavení do obchodu Hervis si z předání odnesli zástupci ZŠ Studénka, Sjednocení 650. Bronzovou příčku obsadila ZŠ Nýdek, která se radovala z poukázek na nákup do Hervisu v hodnotě 1.000 korun.

 

Hejtmanův pohár 2016 – pořadí v Moravskoslezském kraji
1. místo: ZŠ Bruntál, Školní 2
2. místo: ZŠ Studénka, Sjednocení 650
3. místo:  ZŠ Nýdek

 

Ceny si školy převzaly z rukou Věry Palková, náměstkyně hejtmana pro školství, sport a tělovýchovu. „Všem, kteří se zúčastnili soutěže, včetně pedagogů, bych chtěla pogratulovat, protože každá sportovní aktivita je nesmírně prospěšná. V případě této soutěže jde navíc o velmi lákavou formu, jejímž cílem není pouze krátkodobý výkon, ale celková motivace žáků základních škol k aktivnímu a zdravému životnímu stylu i podpora vztahu ke sportu,“ gratulovala náměstkyně všem přítomným.

Hejtmanův pohár probíhal ve druhém pololetí školního roku 2015/2016. Jedná se o soutěž pro základní školy a víceletá gymnázia. Ty mezi sebou zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Základní stavebním kamenem je soutěžní aplikace, díky které nemusí školy nikam jezdit. Zapojit se tak můžou všichni žáci školy. O vítězi pak nerozhodují sekundy, ale soutěžní body.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz.

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >