Asociace amatérských sportů ČR

TĚLOCVIČNA ZŠ CHLUMEC NAD CIDLINOU PRASKALA VE ŠVECH!

Další díl celostátní roadshow soutěže Hejtmanův pohár se odehrál 23.4. na ZŠ Chlumec nad Cidlinou. Před zaplněnou tělocvičnou žáci místní školy předváděli svůj sportovní talent na opičí dráze. Nechyběl ani obvyklý doprovodný program v podobě jízdy zručnosti na koloběžce a …

chlumec (3)Další díl celostátní roadshow soutěže Hejtmanův pohár se odehrál 23.4. na ZŠ Chlumec nad Cidlinou. Před zaplněnou tělocvičnou žáci místní školy předváděli svůj sportovní talent na opičí dráze. Nechyběl ani obvyklý doprovodný program v podobě jízdy zručnosti na koloběžce a praktického nácviku první pomoci.

Liberecký, Jihočeský, Moravskoslezský, Zlínský, Pardubický, Plzeňský, Olomoucký a Ústecký kraj, tam všude se v uplynulých týdnech uskutečnil speciální sportovní den, který je podpůrnou akcí soutěže Hejtmanův pohár. A ve čtvrtek 23.4. se na tento bohatý seznam přidal kraj Královéhradecký, premiérovou zástavkou v tomto kraji byla ZŠ Chlumec nad Cidlinou.

Prostornou tělocvičnu navštívila v průběhu dne takřka celá škola. 500 nadšených žáků se představilo v roli soutěžících či hlasitých diváků, kteří hnali své spolužáky za nejlepším výkonem.

„To je těžký, to se nedá,“ hlesl jeden ze žáků při prohlídce soutěžní dráhy, která byla plná kreativních překážek. Běh popředu, pozadu, kotrmelec či sud, hod na koš, florbalový slalom nebo žabáci… Takový je nekompletní výčet pohybových úkolů, se kterými se soutěžící museli popasovat na opičí dráze.

Zaplněné ochozy nakonec nabudily všechny závodníky takovým způsobem, že trať s většími či menšími problémy zdárně zdolali Pro ty nejšťastnější pak byly připraveny lákavé ceny.

„Věřím, že si krásně zasportujete, a jsem zvědavá, kdo vyhraje. Dokážete si vůbec poradit s poukázkou 500 Kč do Hervisu?“ zjišťovala při zahájení a zároveň poukazovala na hlavní cenu pro vítěze ředitelka Jana Bernartová, která konání celé akce posvětila.

Celý den byl přítomen rovněž člen pedagogického sboru Vladan Kárník, který se podílel na organizaci. „Všem přeji hodně štěstí! Mějte na paměti, že nejdůležitější není vyhrát. Pojďme si to společně hlavně užít!“ vystihl trefně hlavní myšlenku akce při zahájení sympatický tělocvikář.

Kdo nakonec sklidil největší potlesk a odnesl si domů ceny pro vítěze?

1. kategorie – mladší dívkychlumec (5)
1. místo – Kateřina Miškovská
2. místo – Viktorka Myšková
3. místo – Petra Cholastová

2. kategorie – mladší chlapci
1. místo – David Štěrba
2. místo – Vítek Šimon
3. místo – Jakub Kycelt

3. kategorie – starší dívky
1. místo – Natálie Mařasová
2. místo – Tereza Schovánková
3. místo – Zuzana Vopálková

4. kategorie – starší chlapci
1. místo – Dan Rakouský
2. místo – Lukáš Heger
3. místo – Dan Valiga

Základní škole Chlumec nad Cidlinou patří velké poděkování, jmenovitě pak učitelovi Vladanovi Kárníkovi a ředitelce Janě Bernartové.

Hejtmanův pohár je moderní školní soutěž, která propojuje hodinu tělocviku se světem populárních aplikací a sociálních sítí. Školám se tak nabízí zařadit do hodin tělesné výchovy novou a atraktivní náplň. Pro ty nejúspěšnější v kraji je navíc připravena lákavá odměna v podobě 10.000 Kč a originálního poháru.

Hejtmanův pohár je dalším projektem AAS ČR, kterým aktivně motivuje žáky základních škol ke zdravému životnímu stylu. Dosavadní hlavní vlajkovou lodí AAS ČR byla celostátní soutěž Talent roku,jejíž jubilejní pátý ročník se chýlí ke své závěrečné fázi. Více na www.hejtmanuvpohar.cz.

 

Galerie

chlumec (1) chlumec (2) chlumec (3) chlumec (4) chlumec (5) chlumec (6) chlumec (7) chlumec (8) chlumec (9) chlumec (10) chlumec (11) chlumec (12)

Ke stažení

     

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >