Asociace amatérských sportů ČR

První předání cen Hejtmanova poháru je za námi

Třetí ročník Hejtmanova poháru ve středních Čechách ovládla Základní škola a Praktická škola Český Brod   Praha, 31. října 2017 – V prostorách Středočeské centrály cestovního ruchu v Praze dnes proběhl slavnostní ceremoniál, při kterém byli vyhlášeni a oceněni vítězové Hejtmanova poháru 2017. …

Třetí ročník Hejtmanova poháru ve středních Čechách ovládla Základní škola a Praktická škola Český Brod  

Praha, 31. října 2017 – V prostorách Středočeské centrály cestovního ruchu v Praze dnes proběhl slavnostní ceremoniál, při kterém byli vyhlášeni a oceněni vítězové Hejtmanova poháru 2017. Tuto soutěž pořádá už třetím rokem Asociace amatérských sportů s cílem podpořit u dětí zájem o sport a zdravý životní styl. Žáci a žákyně základních škol ze 14 krajů soutěží ve zdolávání předem určené „opičí dráhy“, která prověřuje jejich sportovní všestrannost. K celé soutěži je zároveň vytvořena speciální online aplikace, přes kterou se školy mohou do Hejtmanova poháru přihlásit, dozvědět se veškerá pravidla nebo zapisovat časy svých žáků. Následující 4.ročník odstartuje v polovině listopadu.

„Letošní ročník Hejtmanova poháru byl nejen ve Středočeském kraji velmi úspěšný, opět jsme se setkali se zvýšeným zájmem základních škol i dětí. Celkově už se za tři roky, co soutěž pořádáme, zapojilo 570 základních škol a bezmála 160 tisíc dětí. Letos počet zapojených škol z celé České republiky přesáhl hranici dvou set, opičí dráhu zdolávalo více jak 50 tisíc dětí. Z toho ve Středočeském kraji soutěžilo téměř 5 tisíc žáků a žákyň,“ popsal výkonný předseda Asociace amatérských sportů Milan Kočí rostoucí zájem o Hejtmanův pohár.

Právě Milan Kočí společně s manažerkou projektu Zuzanou Válkovou dnes předávali ceny třem základním školám, které se umístily na prvních místech ve Středočeském kraji. K osobnímu ocenění se připojila také radní Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Jaroslava Němcová. Ta ve svém úvodním projevu vyzdvihla především snahu o zvýšení zájmu dětí o sport a pohyb obecně, což vnímá o to intenzivněji, že se ve vedení kraje zaměřuje právě na oblast zdravotnictví.

Hejtmanův pohár ve Středočeském kraji letos ovládla Základní škola a Praktická škola Český Brod, za ní skončila na druhém místě Základní škola Neratovice a bronzovou příčku obsadila Základní škola Jana Václava Sticha-Punta Žehušice. Souboj o první příčku byl přitom pikantní také tím, že obě školy se o pohár přetahovaly už v loňském roce v rámci druhého ročníku soutěže. A zatímco v roce 2016 se z celkového vítězství radovaly Neratovice, letos se vítězem stal Český Brod.

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >