Asociace amatérských sportů ČR

Sláva vítězům! V Jihlavě proběhlo slavnostní předání cen soutěže Hejtmanův pohár

Tři nejlepší školy druhého ročníku soutěže Hejtmanův pohár převzaly ceny na půdě krajského úřadu.

Vítězové druhého ročníku soutěže Hejtmanův pohár přijeli do sídla Kraje Vysočina v Jihlavě, aby si převzali své vybojované ceny. Největší aktivitu a nejlepší výsledky ve zdolávání tzv. opičí dráhy prokázali, už po druhé, žáci ZŠ a MŠ Lukavec, kteří si společně se svým ředitelem Petrem Musilem převzali pohár, sladkou odměnu i šek v hodnotě deset tisíc korun. Druhé místo a čtyřtisícový šek na nákup do obchodu Hervis si vysoutěžily děti ze ZŠ Senožaty a třetí místo a šek na tisíc korun na nákup do Hervisu zaslouženě patří ZŠ a MŠ Valeč.

 

Archiv Kraje Vysočina

 

V pondělí 14.11. přivítala radní  Kraje Vysočina Jana Fialová na půdě krajského úřadu vybrané zástupce tří škol, které se umístily na stupních vítězů ve druhém ročníku soutěže Hejtmanův pohár. „Opičí dráha je plná kreativních překážek a prověří všestranné sportovní nadání zapojených žáků. Navíc tím, že má dráha unifikovanou podobu a je možné ji postavit v každé tělocvičně nebo na multifunkčním hřišti, mohou se ji zúčastnit všechny děti zapojených škol,“ prozrazovala hlavní princip soutěže radní pro oblast školství, mládeže a sportu, která vítězům gratulovala a předala ceny.

Hlavní cenou, stejně jako je všech ostatních krajích, byla originál trofej a šek v hodnotě 10.000 korun. Školy na druhém a třetím místě si vysportovaly poukázky na nákup do obchodu Hervis.

 

Hejtmanův pohár 2016 – pořadí v Kraji Vysočina
1. místo: ZŠ a MŠ Lukavec
2. místo: ZŠ Senožaty
3. místo: ZŠ a MŠ Valeč

 

„Na soutěži je hezké, že se projevuje soudržnost mezi dětmi, které se navzájem povzbuzují. Ve druhém ročníku navíc soutěžili také učitelé a dokonce pan ředitel, za kterého bylo padesát bodů. Jenže náš pan ředitel Petr Musil byl po operaci kyčlí, a proto mu s absolvováním dráhy pomáhali naši žáci,“ pochvalovala si aktivitu všech učitelka a organizátorka soutěže na ZŠ a MŠ Lukavec Zdeňka Křížová.

Kromě samotného předání cen byla pro školy připravena také prohlídka úřadu a naučná přednáška o kraji. Žáci tak mj. navštívili nejreprezentativnější místnost krajské úřadu – zasedací místnost rady, kde se vedení kraje setkává s těmi nejdůležitějšími návštěvami. Přednáška poté byla zaměřena na představení a seznámí se s činností kraje. Žáci se dozvěděli také spoustu zajímavostí, jako např. fakt, že se nachází na místě bývalých kasáren.

Hejtmanův pohár probíhal ve druhém pololetí školního roku 2015/2016. Jedná se o soutěž pro základní školy a víceletá gymnázia. Ty mezi sebou zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Základní stavebním kamenem je soutěžní aplikace, díky které nemusí školy nikam jezdit. Zapojit se tak můžou všichni žáci školy. O vítězi pak nerozhodují sekundy, ale soutěžní body.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz.

 

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >