Asociace amatérských sportů ČR

Zasloužené odměny a jedinečný výhled pro školy z Libereckého kraje!

Na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje se sešly tři nejúspěšnější školy druhého ročníku soutěže Hejtmanův pohár.

V pondělí 17.10. přivítala radní Libereckého kraje Alena Losová v zastupitelské sále na krajském úřadě zástupce tří škol, které se ve druhém ročníku školní soutěže Hejtmanův pohár probojovaly v krajském žebříčku na stupně nejvyšší. Za své sportovní nadšení získaly školy 10.000 korun, originální trofej, poukázky na nákup do Hervisu, sladké odměny od společnosti Storck a dárkové tašky krajského úřadu. Závěrečnou třešničkou byla pak vyhlídka na Liberec a okolí ze střechy vytáhlé budovy krajského úřadu.

 

Bylo to právě v Libereckém kraji, kde byla poprvé představena školní soutěž Hejtmanův pohár s jejím jedinečným konceptem. Stalo se tak za přítomnosti Jiřího Prskavce na ZŠ Špičák v České Lípě na konci roku 2014.

Od té doby již uběhly hned dva ročníky, během kterých se do soutěže zapojilo 313 škol s více než 80.000 žáky.

V Libereckém kraji soutěžilo ve druhého ročníku Hejtmanova poháru 14 škol s 3436 žáky. A právě tři nejúspěšnější školy si pozvala radní Alena Losová na půdu krajského úřadu, aby v zastupitelském sálu, tedy nejdůležitější místnosti celého úřadu, předala vybraným žákům a jejich pedagogickému doprovodu zasloužené odměny za sportovní snažení celé školy.

Nejhodnotnější ceny se dočkala ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, která za své prvenství získala nablýskaný pohár a šek na 10.000 korun. Školy na druhém a třetím místě slavily poukázky na nákup do obchodu Hervis, když ZŠ a MŠ Polevsko obdržela za druhé místo poukázky v hodnotě 4.000 korun a bronzová ZŠ Vratislavice nad Nisou si užije nákup za poukázky v hodnotě 1.000 korun. Takřka stejnou radost měli přítomní žáci z dárkových tašek od krajského úřadu a také sladkých odměn od partnera projektu – společnosti Storck.

 

Hejtmanův pohár 2016 – pořadí v Libereckém kraji
1. místo: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem
2. místo: ZŠ a MŠ Polevsko
3. místo: ZŠ Vratislavice nad Nisou

 

Společně s paní radní předávali ceny čestní hosté, kteří na krajský úřad dorazili pogratulovat školám ke skvělému uspěchu. Jednalo se o hlavní představitele jednotlivých obcí, kteří vytrvale jejich školy podporují. Jmenovitě se předání zúčastnili Zdeněk Hlinčík, starosta Stráže pod Ralskem, Martina Rašínová, starostka obce Polevsko, a Lukáš Pohanka, starosta Vratislavic nad Nisou.

Zpestřením programu byla závěrečná vyhlídka ze střechy krajského úřadu, který svoji výškou daleko převyšuje všechny ostatní budovy v okolí.

Hejtmanův pohár probíhal ve druhém pololetí školního roku 2015/2016. Jedná se o soutěž pro základní školy a víceletá gymnázia. Ty mezi sebou zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Základní stavebním kamenem je soutěžní aplikace, díky které nemusí školy nikam jezdit. Zapojit se tak můžou všichni žáci školy. O vítězi pak nerozhodují sekundy, ale soutěžní body.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz.

 

 

 

 

liberec – i vedení jednotlivých obcí

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >