Asociace amatérských sportů ČR

V KARLOVÝCH VARECH NÁSLEDOVALA PO PŘEDÁNÍ POUČNÁ PROHLÍDKA

Nejlepší školy v Karlovarském kraji v soutěži Hejtmanův pohár odměnil náměstek Edmund Janisch.

Tři nejlepší školy v Karlovarském kraji se sešly ve čtvrtek 22.9.2016 v zastupitelském sále Krajského úřadu, aby převzaly ceny pro vítěze. Náměstek pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Edmund Janisch ocenil sportovní aktivitu dětí a vytrvalost vyučujících a poté předal žákům hodnotné ceny.

„Jsem moc rád, že opět po roce mohu poblahopřát k vítězství nejúspěšnějším školám z našeho regionu a předat sportovcům zasloužené ceny. Rád bych také poděkoval organizátorům soutěže za to, že se snaží u mládeže vzbudit zájem o sport. Z reakcí dětí je patrné, že je soutěž nadchla a že se na hodiny tělocviku těšily, což je důležité,“ uvedl Edmund Janisch.

Vítězná škola si odnesla Hejtmanův pohár a 10.000 Kč a dále byly rozdány poukázky na nákup do Hervisu v hodnotě 4.000 Kč a 1.000 Kč pro druhou a třetí školu v kraji. S 2210 body zvítězila ZŠ Sokolov, Běžecká 2055, na druhém místě skončila ZŠ Nová Role s 2189 body a těsně za ní se umístila ZŠ Toužim s 2132 body. Tyto školy nejsou v soutěži žádnými nováčky – hned dvě ze tří škol dosáhly na stupně vítězů i loni, ale letos se umístily ještě lépe. Z druhého místa na první se posunula ZŠ Sokolov, Běžecká 2055 a ze třetího na druhé skočila ZŠ Nová Role. Doufejme, že žáci budou aktivní i v příštím ročníku a skvělé umístění se jim podaří obhájit.

Po předání cen následovala návštěva nedaleké zdravotní záchranné služby. Děti směly nahlédnout do několika vozů záchranné služby a vyzkoušet si některé z přístrojů. Prohlídka byla poučná jak pro děti, tak vyučující, kteří si se zájmem také vše vyzkoušeli.

Hejtmanův pohár je moderní soutěž pro všechny základní školy a víceletá gymnázia, která propojuje hodinu tělocviku či sportovní kroužky se světem populárních aplikací a sociálních sítí! Zapojené školy a jejich žáci proti sobě zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Největší šanci na výhru přitom má nejaktivnější škola. Důraz je kladen na pravidelnost a oslovení co největšího počtu žáků, méně už na samotný výkon dětí. Třetí ročník soutěže startuje v listopadu 2016.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz

 

Ke stažení

Komentáře jsou zavřeny.

AAS ČR na Facebooku

Události

HEJTMANŮV POHÁR PRODLOUŽEN

6. ročník Hejtmanova poháru je prodloužen do konce září.

ODSTARTOVAL 6. ROČNÍK HEJTMANOVA POHÁRU

V lednu odstartoval již 6. ročník oblíbené školní soutěže Hejtmanův pohár.

PODESÁTÉ S TALENTEM ROKU!

1. prosince odstartoval jubilejní ročník soutěže Talent roku 2020! Kdo se může zúčastnit?

Více událostí >